Sign in to follow this  
Followers 0
ramones

Kripto svet

11 posts in this topic

Bom načel novo temo, ki je danes kar popuparna in glede na to, da sva z Rikijem dosti na vezi zadnje čase, lahko še ostali date svojih par centov, mnenja itd.

Sam sem aktiven na trgu od začetka letošnjega leta, ko sem notri vstopil recimo nekje na sredini vsega rdečila in padcev (pri BTC ceni nekje 12.000€). Od takrat do danes redno spremljam top 10 valut po market capu, ostale potencialne altcoine in pa določene ICO-je. Nekaj keša sem mel na razpolago in z njim ravnam tako, da tut če vse skupaj raznese in ostanem brez, bom preživel, tako da sem ga splital nekaj na dolgoročne naložbe, nekaj na altcoine, nekaj pa sem si pustil za trgovanje na dnevni bazi in lovljenje procentov.

Svoje vložke sem nekako razpršil tudi po takem vrstnem redu:

Longterm: ETH (Ethereum), TRX (Tron), VEN (VeChain), ADA (Cardano), NEO

Potencialnih altcoinov je ogromno, katerim se vrednosti sproti spremijajo tako da nebi posamezno omenjal...

ICO-ji v katerih sem recimo sam: LH-crypto, Gizadevice, Peculium,... (Adhive sem zamudil, žal)

Pluvajte, dodajte mnenje, ustrelte me, karkol :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaz gledam na tole kriptomanijo kot new age Ponzi scheme oz Piramido 

Človeški pohlep ne pozna meja

 

Ne hvala 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pri trgovanju ni nobenih ponzi shem. Le te se dogajajo samo pri kakih scam ICO-jih, kjer folku obljubljajo xyz za sheranje in pač pohlep dela svoje, da ljudje nasedajo. Za večino ostalih projektov, ki so pač naravnani na prihodnost in tehnologijo, ki prihaja, pa so v ozadju z dokazi podprti projekti in zadeve delujejo na princip kickstarterja.

Ne me narobe zastopt, moj namen odprtja teme ni bil prepričevanje kogarkoli za kakšen vstop, kvečjem za share-anje mnenj in pač če je še kdo v tem, da svoje mnenje pristavi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jest nekaj malega premetavam ja, sam tako kot skoraj vsak ki ga poznam, nič resnega. Denar ki ga "lahko" pogrešam, če pa bo kej iz tega pa tok bolje. 

Sej bi povedu kaj imam trenutno pa binance dons ne delajo ... loh tudi,  da sem že brez vsega. :lol:

 

Sodelavec tudi rudari od poletja in je že kar krepko v plusu pa še dve grafični ima za povrh vsega za kak COD odigrat. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, zmiggy said:

pa še dve grafični ima za povrh vsega za kak COD odigrat. 

:lol: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

jst mislim da je osnovna ideja sicer dobra, vedno več se nabira nekih minimalnih storitev, ki bi stale par centov/10 centov, ampak ne moreš dat takšne cene, ker je tolko enih posrednikov prilimanih zraven...s kripotavlutami bi bilo lahko brez posrednikov in je zadeva smiselna...

je pa trenutno tole še trenutno bolj hazardiranje kot kaj drugega, že sam pristop je tak, tole mam viška, če bo kaj bo, drugače sem pripravljen zgubit...dokler se stvar nekje ne umiri in uredi, bo pač stanje takšno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sam sem se nekajkrat probal registrirat na večih koncih a vedno zavrnjeno tako, da me je stvar minila. Sicer bežno še spremljam a nič kaj več.

Sicer kolk sem prebral je osnova vseh teh kriptovalut v tem, da bi nadomestili trenutni bančni sistem brez posrednikov, enostavno poslovanje, idt. Vprašanje, če se trenutno razvija v to smer.

Bi pa bilo ok, če bi mi kdo razložil te ICO. Nisem se potem več poglabljal. Kaj pridobiš s tem ko nabaviš nek ICO? Delež podjetja, ki jih izda? Kaj drugega?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zmiggy lahko poveš s kerimi grafičnimi rudari? Ker sam sm se tut v to hotu vržt, mam na mizi že nekej ponudb za nabavt robo, sm sem še mal skeptičen kolk cajta bo to še pozitivo dajalo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, tle si kalkuliram, samo vseeno je v realnosti zadeva drugačna, ker so tut algoritmi vedno težji za reševanje. Sam planiram it notri z dvema 1080 TI in upanjem, da bom nekje napraskal da si bom sestavu rig s 6x 1080TI.

Zdej sem nekaj dni testiral na svoji kišti s 1080 grafiko, pa mi je Nicehash delal nekje 1,60 - 2,00€ dnevno, kljub temu da kalkulator računa nekje 2,60.

Zato mi je info iz prve roke mal bolj relevanten kot pa ta kalkulator :) V vsakem primeru mam nekej robe naročene, da si prvi dve grafiki sestavim, pa bom poročal kako in kaj se bo obneslo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0